Hocky & Kunst

Filters

Nijdam en Zandstra schaatsen. We hebben verschillende kunst en ijshockey schaatsen te koop. Nederland staat bekend als schaatsland. Kleine kinderen beginnen vaak op de botjes, dubbele glij ijzers en een stoel.Als je een stap verder bent is het gemakkelijk om over te stappen op ijshocky schaatsen. Deze Ijshockeyschaatsen hebben korte ijzers waardoor korte versnellingen gemakkelijk mee te maken zijn. Het voordeel aan ijshockeyschaatsen is de kleine draaicirkel hierdoor kun je korte draaibewegingen maken die bij ijshockey nodig zijn. Elke winter zijn de ijshallen gevuld met recreatieve en professionele schaatsers. Met veel plezier schaatsen zij hun rondjes, stukje sprinten, lekker overstappen en weer op voor het lange stuk. Koop je nieuwe Zandstra's of Nijdam schaatsen online

Nijdam of Zandstra IJshockeyschaats en kunstschaats

Ijshockey is een vrij ruige sport. Hierdoor kunnen de schaatsen tegen een stootje. Dit is ideaal voor jongeren. ze kunnen zich lekker uitleven en kunstjes doen op het ijs. Deze schaatsen zijn minder geschikt voor lange afstanden. De schoen van de ijshockeyschaats is er vooral op gebouwd om klappen te kunnen verduren. De klassieke hoge schoen is gemaakt van een dikke laag leer of nylon en is voorzien van een vetersluiting. Maak de schaatsen altijd droog na gebruik, dit is gemakkelijk te doen met een oude handdoek. Zo voorkom je roest op de ijzers. Wanneer je de ijshockey schaats professioneel gaat gebruiken. De vaak harde neus van de schaats zorgt er voor dat als er een puck tegen aan komt, de voet hier amper iets van voelt. Als de winter er weer is en de ijsbanen weer open zijn, is het natuurlijk verstandig om je schaatsen te laten slijpen. Tip bij het slijpen van ijshockeyschaatsen: De ijzers moeten in model (rond) geslepen worden. Er mogen geen vlakke stukken inzitten. Het ijzer moet als het ware “rollen”.

Kunstschaatsen heren en dames

Kunstschaatsen zijn gemaakt om sierlijke bewegingen mee te maken, ze zijn mindergeschikt voor hele lange afstanden. Met kunstschaatsen kopen is het heel belangrijk de juiste maat te kopen. Op deze schaats maak je sierlijke bewegingen en anders bestaat de kans dat je snel blaren krijgt. Kunstschaatsen zijn verkrijgbaar met stalen ijzers. De ijzers zijn licht gebogen wat zichtbaar is als je naar het profiel van de schaatsen kijkt. Een van de belangrijkste kenmerken van de kunstschaatsen zijn de tandjes aan de voorkant van de ijzers. Deze tandjes zijn gemaakt voor een betere grip wanneer je je af moet zetten en sprongen moet maken. Draag geen dubbele sokken. Uiteindelijk zorgt dit niet voor extra warme voeten en vergroot dit de kans op blaren. 

Vragen over schaatsen?

Bij vragen kunt u ons team bereiken. Omdat we zelf van schaatsen houden hebben we ons assortiment uitgebreid met dit aanbod. 

Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer