Schaats Onderhoud

Filters

Schaats onderhoud is belangrijk. Het kan vriezen, het kan dooien, haal de schaatsen maar vast uit het vet. Mooie uitspraken en veel spanning als de Elfstedentocht weer in zicht is. Aan het einde van het schaatsseizoen kun je je schaatsen nu zelf onderhouden. Dit moet secuur gebeuren en wij geven je de beste schaats onderhoud producten. Op deze wijze zijn je de schaatsen in het nieuwe seizoen weer zo goed als nieuw. We hebben onderhousproducten voor de pro en amateur schaatser. .Vergelijk en koop goedkope schaatsen en schaats onderhoudproducten online. ? Beste prijs, aanbiedingen en een grote hoeveelheid merken ? Alles onder een dak. 

Onderhoud met Zandstra slijpsteen of slijptafel

Vanaf nu uw eigen schaatsen slijpen? Goede schaatsen kunnen blessures voorkomen en vergroten het plezier tijdens het rijden. 

  • Slijpsteen voor schaatsen: Aluminium oxide is onder andere verwerkt in de kwalitatief hoogwaardige schaatsen slijpsteen bij bedrijfskleding.nl. Speciaal bij snelstaal (HSS) geeft deze steen een zeer fijn polijstresultaat. De extra lengte maakt “een lange slag” tijdens het slijpen mogelijk
  • De aluminium slijptafel is een profi apparaat. Je kunt nu je eigen schaatsen slijpen of die van anderen. Stabiel en geschikt voor vrijwel alle noren met lederen of kuipschoenen.
  • JOHA was jaren een begrip bij de wedstrijdrijders. Speciaal voor de veeleisende schaatser is nu een volledig nieuw JOHA slijpapparaat ontworpen. De ijzers worden zeer nauwkeurig en stevig ingeklemd. Dit dankzij de speciaal ontworpen kokerprofielen.

Goedkoop schaats onderhoud

Zijn de schaatsen aan een groot onderhoud toe, dan kunt u nu zelf algemeen onderhoud doen. Onze schaatsen hebben scherpe prijzen en een snelle levering. De beste schaats onderhoudsproducten voor het shorttrack en langebaan schaatsen. Beste prijs, aanbiedingen en een grote hoeveelheid merken. Ons aanbod in onderhoud is zeer uitgebreid qua goedkope maar goede producten; we hebben schaatsen onderhoudsproducten voor de pure liefhebber tot de wedstrijdrijder.

Onderhoud schaats tips:

Invetten ijzers: Als de schaatsen lange tijd niet worden gebruikt, kunnen de ijzers gaan roesten. Om dit te voorkomen, is het handig het metalen gedeelte van de schaats in te smeren met vet of vaseline. Doe dit wel met zuurvrije vaseline. Naaimachine- of smeerolie is ook goed, want dit is makkelijker in te smeren en voorkomt klonten op het ijzer.

Invetten schoenen: Schaatsen met leren schoen moeten ook onderhouden worden. Deze kan je insmeren met daarvoor bestemde schoenpoets. Hiermee wordt uitdroging voorkomen en blijft het leer lekker soepel.

  • Laat je schaatsen een keer per jaar ronden en slijp ze regelmatig.
  • Als je je schaatsen voor een langere periode opbergt, doe je er goed aan de ijzers in te vetten met vaseline. Zo kan er geen zuurstof bij de ijzers komen en blijven ze beter geconserveerd.
  • Kamertemperatuur is de ideale bewaartemperatuur voor schaatsen. Vermijd vochtige, koude of juist hele warme plekken.
  • Gebruik uw kunstof of leren schaatsbeschermers alleen om op te lopen. Nooit schaatsen in de beschermers mee naar huis nemen of ze erin opbergenm.

Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer