Veiligheidsschoenen

Filters

Ontdek het grootste assortiment veiligheidsschoenen online bij ons. Koop nu goedkope, stevige veiligheidsschoenen voor op het werk, beschikbaar van de beste merken en regelmatig in de aanbieding. Onze veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende veiligheidsklassen, zodat jij je werk optimaal kunt uitvoeren.

Of je nu op zoek bent naar roestvrijstalen neusbescherming, een stalen tussenzool, een verwisselbare inlegzool of waterafstotende eigenschappen, wij hebben het allemaal in onze bedrijfskledingshop. Onze uitgebreide selectie biedt voor elke behoefte en voor elke branche de juiste veiligheidsschoen. Bespaar geld zonder in te leveren op kwaliteit en bescherming met onze voordelige en duurzame veiligheidsschoenen.

Waarom zijn veiligheid schoenen belangrijk

Met onze hoogwaardige werkschoenen ben je verzekerd van de beste bescherming voor je werk. Veiligheid staat voorop, en onze schoenen bieden de ultieme bescherming die je nodig hebt op de werkvloer. Of je nu op een bouwplaats, in een magazijn of in een andere veeleisende omgeving werkt, onze werkschoenen zijn vervaardigd van duurzame materialen en uitgerust met geavanceerde technologieën. Ontdek onze uitgebreide collectie werkschoenen, die ontworpen zijn om je veilig en comfortabel te houden tijdens elke taak.

Hier zijn drie redenen waarom veiligheidsschoenen zo belangrijk zijn:

 1. Bescherming van essentiële levensbelangen: Veiligheidsschoenen zijn essentieel om mensen te beschermen tegen letsel op de werkplek. Ze verminderen het risico op ernstige verwondingen door je voeten te beschermen tegen vallende voorwerpen, scherpe materialen en elektrische gevaren.

 2. Wettelijke conformiteit: Veel industrieën hebben strikte voorschriften voor het dragen van veiligheidsschoenen op de werkvloer. Door aan deze regelgeving te voldoen, voorkom je boetes en juridische problemen en zorg je ervoor dat je werknemers veilig en beschermd blijven.

 3. Meer plezier op het werk: Moderne veiligheidsschoenen bieden niet alleen bescherming, maar ook comfort. Ze zijn voorzien van functies zoals schokabsorptie, vochtafvoerende voeringen en ergonomisch ontworpen inlegzolen, waardoor je minder vermoeid raakt en een betere werkervaring hebt.

Veiligheidsschoenen s3 en S1P

Deze veiligheidsschoenen met kunststof versterkte neus, stalen neus of composieten neus beschermt je voeten bij gevaarlijke klusjes. S3: staat voor een veiligheidsschoenen met ingebouwde ''stalen'' neus en gesloten hiel. 

De grootste verschillen tussen een S1P en een S3 veiligheidsschoen normering is dat de S1P geschikt is voor droge werkomstandigheden en S3 meer geschikt is voor natte werkomstandigheden en de veiligheidsschoenen met een S3 normering een stalen of kunststof zoolplaat heeft tegen het intrappen van (scherpe) voorwerpen tot een kracht van 1100 Newton. Dit kenmerk heeft een S1P veiligheidsschoen niet.

De S uit de certificering staat voor Safety Shoes, een norm die alle veiligheidsschoenen gemeenschappelijk hebben. De norm voor veiligheidsschoenen is EN-ISO 20345. Het schrijft onder andere voor dat alle schoenen een beschermneus moeten bevatten die bescherming biedt tegen mechanische beschadiging aan de voorvoet. De schoenen hebben dan antistatische eigenschappen en een fijne energie absorberende hak. Dit houdt in dat er bij een impact van 200J (20 kilo) geen beschadiging aan de voorvoet mag ontstaan. 

De zool maakt de bescherming compleet door de penetratiebestendige tussenzool. We hebben ze voor allerlei doelgroepen: magazijn werk, agrarisch werk, werk in de bouw, metaalbewerking, in de transport en nog veel meer. Iedere job eist de inzet van een ander type schoen, afhankelijk van de gevaren voor het beschadigen van de voet die de klus oplevert. Alle schoenen zijn speciaal gemaakt voor jouw veiligheid tijdens jouw werk bij bouw-, productie-, haven- en constructiebedrijven. 

Daarnaast zijn ze ook te dragen bij veel andere industrieën zoals hout-, metaal- en betonindustrie. Op een veiligheidsschoen kun je bouwen. Ze bieden extra stevigheid en ondersteuning aan het been tijdens het werk. En ze leveren een goede bescherming dankzij de stalen neus en stalen tussenzool. 

Hoge of lage veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zijn er in alle soorten en maten. Zo ook lage veiligheidswerkschoenen. hierin ben je flexibeler bij je enkels. Als je veel loopt kan dat een voordeel zijnEen hoog model veiligheidsschoen heeft betere stabiliteit en geeft ondersteuning aan het been en enkel. 

Meet deze voordelen tegen elkaar af. 

Specialistische schoen

Olie bestendige loopzool, kunststof of alu neusbescherming? Veel veiligheidswerkschoenen zijn nog steeds in het zwart, maar ze staan zeker niet stil in ontwikkeling. Zo zijn er tegenwoordig allerlei specialistische schoenen beschikbaar. Er is veel meer mogelijk dan de doorsnee werkschoen. Een veiligheidsschoen kopen is de juiste keuze als u op zoek bent naar veilig, lang meegaand en comfortabel schoeisel voor zwaar werk. Bij elke werkschoen en veiligheidsschoen hebben we aangegeven wat de normeringen zijn en de speciefieke eigenschappen. Zijn ze bijvoorbeeld waterdicht of hebben ze S1, S2 of S3 normering? Wanneer je alleen in magazijn werkt of altijd binnen onder droge omstandigheden kunt u ook volstaan met de S1P normering. 

De norm voor veiligheidsschoenen kent verschillende eisenpakketen. Deze zijn aangeduid met SB, S1, S2, S3, S4 of S5. Hoe hoger het niveau, hoe meer eigenschappen de schoen heeft.

 • SB: De neus van de standaardschoen biedt bescherming tegen vallende voorwerpen tot 200 joule.
 • S1: Schoenen met een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen en energie-absorberende hak. Je gebruikt deze schoen bij droge werkomstandigheden.
 • S2: Schoenen met een waterdichte schacht tot 60 minuten, een beschermende neus, gesloten hiel, antistatische eigenschappen en een energie-absorberende hak. Toepassing in natte werkomstandigheden.
 • S3: Een combinatie van S2 en S3 maar met ondoordringbare tussenzool. Scherpe voorwerpen kunnen dus niet door de schoenzool prikken. Het is het meest gekozen type veiligheidsschoen.
 • S4: Vloeistofdichte veiligheidslaarzen of schoenen vanwege het bestaan uit rubber, of polymeren. Daarnaast bevat de laars een beschermende neus, antistatische zool en energie-absorberende hak.
 • S5: De meest veilige schoen die je kan vinden. Ze zijn vergelijkbaar met de S4, maar hebben ook een tussenzool en een antislipprofiel.

Welke normering veiligheidsschoen?

De veiligheidsschoen die behoort tot de hoogste veiligheidsklasse is de S3. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de schoen ten minste over een antiperforatiezool en een verstevigde neus beschikken. Alle schoenen die een ESD keurmerk dragen zijn getest en voldoen aan de vastgestelde norm. Veiligheidsschoenen met ESD hebben naast de Safety veiligheid ook ESD. Dit voorkomt elektrostatische oplading en voert eventuele opgewekte lading op een beheerste manier af. Schade aan elektronica wordt hierdoor zoveel mogelijk voorkomen.


Naast de reguliere codering kennen veiligheidsschoenen de volgende codes:

 • A              Antistatisch 
 •              Elektrische weerstand geleidend
 • E              Energie absorberende hak
 • P              Bij code S staat voor penetratiebestendige tussenzool 
 • CI             Isolatie tegen kou tot -20 graden Celsius, 30 minuten. 
 • HI            Tegen hitte isolerende zool tot 150 graden Celsius, 30 minuten
 • HRO        Loopzool bestendig tegen hoge temperaturen tot 300 graden Celsius kortstondig
 • WR          Bovenleder waterdicht en waterafstotend
 • ESD         Voorkomt beschadigingen aan gevoelige apparatuur door statische lading


Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer