Onderhoud en accessoires

Filters

Werkschoenen schoonmaken. De werkschoenen van bedrijfskleding.nl zijn van een hoge kwaliteit, maar dat betekent niet dat er niet goed voor moet worden gezorgd. Als je je werkkleding regelmatig onderhoud dan gaan het veel langer mee. Met alleen drogen, schoonmaken of wassen ben je er nog niet. Water en zeep kan de conserverende substanties uit het leer, de zool of accesoires aantasten, waardoor het broos wordt en gaat scheuren. Met een leercrème, hoogwaardige schoenpoets wax of ledervet kan je deze substanties in het leer terugbrengen. Goede werkschoenen en werklaarzen zijn een investering. Het is de moeite waard om te leren hoe u uw werkschoenen reinigt om te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Met onderstaande onderhoudsmiddelen en accesoires is het schoonmaken van werkschoenen, werkkleding en werkriemen makkelijk. De juiste borstels, goede werksokken werkschoenen invetten en insprayen, je vindt het bij bedrijfskleding.nl

Werkschoenen schoonmaken, verleng de levensduur van werkschoenen en werkkleding in een paar stappen

Werkschoenen schoonmaken is makkelijk. In onze bedrijfskledingshop vindt je een grote selectie verzorgingsproducten voor onderhoud en accessoires voor veiligheidsschoenen, veiligheidslaarzen en werkklompen. Goed onderhoud van uw werkkleding en werkschoenen is een noodzakelijkheid als u langer wil genieten van de kleding. De werkkleding schoonmaken kan al in een paar stappen. Het reinigen en onderhouden van werkschoenen vraagt vaak een minimale inspanning. Maar moet wel even gebeuren. 

Stappen plan werkschoenen schoonmaken

Bonustip: Haal de veters uit de werkschoen. Door de veters uit de schoenen te halen kunnen de schoenen extra grondig schoongemaakt worden.

 1. Wissel je werkschoen: wissel regelmatig van werkschoenen, zodat ze kunnen 'uitademen'. 
 2. Ergste vuil schoonmaken: De werkschoenen of werklaarzen afvegen met een schone doek of papier. Bij droog stof en aarde: Reiniging na elk gebruik door overtollige stof en aarde weg te borstelen. Het leer is nu weer luchtig en kan weer 'ademen'.
 3. Overig vuil verwijderen van de werkschoen: Pak het overige vuil aan met een vochtig sponsje, lauwwarme natte doek en milde zeep. En maak het oppervlak met een roterende beweging schoon.
 4. Drogen van de schoenen: Let hierbij op dat je de schoenen niet in de zon of bij een andere warmtebron laat drogen: als het leer te snel droogt kan het namelijk gaan barsten. 
 5. Erg natte schoenen of ben je in het water gestapt? Proppen kranten in de schoenen te plaatsen dan bevordert dit de opname van het vocht en blijft de schoen in model.
 6. Zijn je werkschoenen weer schoon én droog? Dan kun je ze het best insmeren met ledervet.

Stappen plan werkschoenen onderhouden

 1. Wissel regelmatig van schoenen, zodat ze kunnen 'uitademen'. Het zweet dat een schoen tijdens een dag opneemt heeft 24 uur nodig om op natuurlijke wijze te verdampen.
 2. Koop minimaal 2 paar werkschoenen. Nu heb je namelijk de mogelijkheid om het ene paar te dragen terwijl het andere rustig kan herstellen.
 3. Reiniging na elk gebruik door overtollige stof en aarde weg te borstelen 
 4. Verwijder strooizout met een oplossing van azijn en water.
 5. Droog natte schoenen nooit bij de kachel of verwarming. Door hitte kan het leer uitdrogen. 
 6. Onderhoud uw schoenen regelmatig met een goed onderhoudsmiddel. 
 7. Gebruik een schoenlepel zodat 'intrappen' van de hiel wordt vermeden. 
 8. Gebruik schoenspanners die uw schoenen in het juiste model houden. Houten spanner zorgen tevens voor een goede vochthuishouding. 
 9. Controleer uw schoenen regelmatig, zodat u ze op tijd voor reparatie naar de erkende schoenhersteller kunt brengen. Scheef afgelopen zolen of hakken kunnen worden hersteld. Dit voorkomt dat uw eigen (slechte) looppatroon wordt versterkt.

Werkschoenen schoonmaken met onderhoudsproducten

Voor werkschoenen en andere kleding is het is de moeite waard om te leren hoe je deze goed reinigt en welke onderhoudsproducten je kunt toepassen om te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Het team van bedrijfskleding.nl heeft een aantal onderhoudsproducten geselecteerd waarvan wij weten dat het  de levensduur van werkkleding en werkschoenen verlengd.

Door werkschoenen regelmatig met een impregnatiespray te behandelen kan de levenstijd worden verlengd, dit voedt, beschermt en geeft glans en is super gemakkelijk om aan te brengen. Voordat je dit doet kun je de werkschoenen met lauw water afspoelen en laten drogen/eventueel afborstelen. We hebben ook verschillende waxmiddelen voor een mooie waxjas of suede producten. Daarnaast hoeft goed onderhoud niet duur te zijn: Met nieuwe veters lijkt de werkschoen ook al weer een stuk beter. Of met het insmeren van vet komt de glans en bescherming ook terug in uw werkschoen. Gebruik ook voor je werkschoenen een schoenspanner. Een schoenspanner zorgt ervoor dat het leer op spanning blijft. Door het gebruik van schoenspanners kun je vocht absorberen en de vorm van de schoenen behouden.

Bij bedrijfskleding.nl vind je een ruim aanbod aan inlegzolen, veters, werksokken en onderhoudsmiddelen. Dankzij deze speciale onderhoudsproducten kun je langer genieten van je aankoop op onze werkkledingwebshop. Ook handige borstels voor het insmeren en onderhouden van je schoeisel, jas en accessoires kun je bij ons vinden. Denk bijvoorbeeld aan het insmeren van werkschoenen of ene lerenjas met vet of lederzeep. Lederzeep is een natuurlijke zeep die speciaal ontwikkeld is om leer te reinigen en te verzorgen. Ideaal voor alle lederen producten zoals, hoofdstellen, tuigen, zadels, lederen laarzen maar ook voor tassen, riemen, schoenen.

Vragen over onze werkkleding of onderhoudsmiddelen?

Heeft u een vraag of opmerking voordat u uw werkkleding online gaat aanschaffen? Dan staat de klantenservice van bedrijfskleding.nl u graag te woord. Onze bedrijfskleding klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 9:00 – 17:30 uur op info apenstaart bedrijfskleding.nl, via onze Chat en telefoonnummer.

Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer