Reflectiekleding

Filters

Signaalkleding Kopen? Binnen ons assortiment vind je reflectiekleding & Reflectiehesjes, veiligheidskleding en Signaalkleding, e kunnen alle reflectiekleding Bedrukken. Reflectiekleding Moet In De Eerste Plaats Goed Zichtbaar Zijn. Al onze signaalkleding voldoet aan de gestelde richtlijnen en voorschriften en is bij beroepsmatige werkzaamheden in  verschillende zichtbaarheidsklassen.

Zichtbaarheidskleding dient te worden gedragen bij:

  • Werkzaamheden op of langs wegen binnen en buiten de bebouwde kom
  • Werkzaamheden aan spoorbanen, op vliegvelden, op containeroverslagbedrijven en op boorplatforms
  • Werkzaamheden waarbij te water raken op zee, op meren of andere binnenwateren niet is uitgesloten

De meeste reflectiekleding voldoet aan de EN-471 klasse De groei van verplichtingen in de auto wordt steeds groter, dit om de veiligheid te verbeteren. De verplichte attributen in de EU voor auto’s zijn; een veiligheidsvestje, gevarendriehoek, brandblusser, reserve wiel en verbanddoos. De hesjes moeten reflecterend zijn, dit kan met banen of met een bedrijfslogo of belettering. 

Daarnaast is er ook nog RWS signaalkleding die voldoet aan de regels van Rijkswaterstaat.

AANVULLENDE EISEN RWS NORMERING

De RWS-norm stelt een aantal aanvullende eisen aan reflectiekleding bij het uitvoeren van werkzaamheden aan de openbare weg en het spoor. De specificaties wijken af op het aantal en de plaats van de reflecterende strepen. Deze strepen moeten de vorm hebben van een Romeinse II (soms ook wel de vorm van een H genoemd), waarbij de verticale banden over de schouder doorlopen. Op de mouwen en broekspijpen moet aan de buitenkant bovendien een verticale streep aanwezig zijn. Alle vesten, jassen en pakken moeten gesloten gedragen worden.

HET KLEURGEBRUIK

Rijkswaterstaat stelt aanvullende eisen op het gebied van kleuren. Het kledingstuk moet geheel egaal zijn qua kleurstelling. Fluor Oranje wordt gebruikt voor wegwerkers. Ook de spoorwerkers dragen vanaf half 2019 Fluor Oranje, de leidinggevenden dragen Fluor Geel. Het voornaamste voordeel van reflecterende kleding is dat het je zichtbaar maakt in donkere omstandigheden en andere situaties waarin licht aanwezig is. Dit geldt bijvoorbeeld voor momenten met zware mist, rook of veel stof. Reflecterende kleding is voorzien van speciale reflecterende strepen of delen

KLASSEN

High Visibility werkkleding wordt volgens de EN ISO 201471 ingedeeld in drie verschillende klassen. Bij wegwerkzaamheden op of langs autosnelwegen zijn alleen klasse 2 en klasse 3 toegestaan.

Klasse 2 High Visibility werkkleding uit klasse 2 is geschikt voor het werken langs de openbare weg (maximale snelheid verkeer 50 km/uur).

Klasse 3 High Visibility werkkleding uit klasse 3 is geschikt voor het werken langs de openbare weg (zonder snelheidsbeperkingen). Voor het uitvoeren van werkzaamheden in het donker is reflectiekleding met klasse 3 verplicht.


Aangezien de EN ISO 20471 normering een algemene veiligheidsnorm en kwaliteitsnorm is, heeft Rijkswaterstaat ten aanzien van uniformiteit en kwaliteit van signaalkleding de “Richtlijnen en Specificaties voor veiligheidskleding bij Wegwerkzaamheden” (AVV, 1995) opgesteld. Hierbij is onder andere een nadere precisering van de toe te passen klasse, de achtergrondkleur en de figuratie en kleur van de reflecterende striping vastgelegd en voorgeschreven.

Deze richtlijnen zijn bestemd voor de signalisatiekleding die wordt gedragen door alle typen wegwerkers aan Rijkswegen (A- en N- wegen) en spoorwerkers. Maar ook voor professionals die verkeers-tellingen, metingen en inspecties uitvoeren is deze richtlijn geldig. Doelstelling voor deze aanvullende normering is het vergroten van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van wegwerkers en spoorwerkers.


Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer