Onderhoudsmiddelen

Filters

Het goed onderhouden van uw werkschoenen voorkomt het uitdrogen van het leer daarmee het scheuren van het leer. Door het schoonmaken van de werkschoen blijft het leer blijft soepel en de schoenen gaan naar verloop van tijd alleen maar beter zitten. Een goed paar werkschoenen of werklaarzen is een investering, het is daarom goed om onze onderhoudstips te lezen over het schoonmaken werkschoen. Naast middelen voor onderhoud zoals wax en leervet zijn er ook vuilafstotende middelen en waterafstotende middelen. Naast onderhoudsmiddelen hebben wij ook persoonlijke beschermingsmiddelen, inlegzolen, veters, enz.

Onderhoud werkkleding

Het op een juiste manier onderhouden van je werkkleding vergroot de levensduur. Goede en regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw werkschoenen, werklaarzen en werkleding in het algemeen. Het gebruik van schoenspanners is ook erg aan te raden, zeker de cederhouten, deze nemen het beste vocht op en geven een heerlijk frisse geur. Het vele vuil waar werkkleding bij het werk aan bloot gesteld wordt, heeft gevolgen voor het functioneren van de kleding. Een goede reiniging verlengt de levensduur van je werkkleding. Denk bij leer aan leervet voor het soepel houden van het leer in jas en werkschoen en de waterafstotendheid. Ledervet is een product om leder regelmatig te onderhouden. Trekt goed in de poriën van het leder en houd het leder soepel. Regelmatig poetsen van glad leren schoenen houd het leer in top conditie. Het reinigt voedt en beschermt alle soorten leer. 

Onderhoud werkaccessoires

Lederolie is een product voor het zware en achterstallige lederonderhoud. Trekt zeer goed in het leder en conserveert hierdoor het leder optimaal. Het vele vuil waar werkaccessoires aan bloot gesteld worden heeft gevolgen voor het functioneren van deze producten.Denk aan onderhoud van bijvoorbeeld dikkere ledersoorten als tuigleder en zadels in de manege maar ook hoofdstellen of uw eigen werkriemen. Een goede reiniging verlengt de levensduur van je werkkleding en werkaccessoires. Altijd op een onopvallende plaats uitproberen, vooral op een nieuw stuk leer. Ook kun je ervoor kiezen om je schoenen regelmatig in te spuiten met impregneerspray. De speciale spray maakt de werkschoenen en werkkleding (leder, suède, nubuck en textiel) waterafstotend en vuilwerend, terwijl het materiaal zijn ademende werking behoudt, waardoor ze beschermd zijn tegen regen, sneeuw en waterplassen. Doordat deze spray universeel is, kan hij voor meerdere materialen gebruikt worden.

Onderhoudstips werkschoenen

  • Wissel regelmatig van werkschoenen. Werkschoenen hebben door het dragen flink wat te verduren. Een goede rust verlegt de levensduur. Het zweet dat een werkschoen heeft 24 uur nodig om te verdampen, zet de schoenen nooit bij een kachel. 
  • Draag goede sokken!  Voor optimale vochtafvoer en droge en comfortabele frisse voeten.
  • In plaats van schoenspanners in de werkschoen kan bij natte of zweterige werkschoenen ook krantenpapier de oplossing bieden. Stop dit in proppen in de werkschoen stoppen. De werkschoen blijft hierdoor in model en vocht of zweet wordt eveneens geabsorbeerd.
  • Bonus tip voor krassen: Binnen onze bedrijfskleding webshop kunt u de beste schoencrème en schoensmeer vinden, maar ook met transparante lippenbalsem kunt u soms kleine krassen wegwerken. Daarnaast wil een kleurloze potloodgum ook nog wel eens helpen. 

Werkkleding heeft meer te verduren dan normale kleding: ze zorgen voor bescherming tegen onder andere scherpe voorwerpen, water, warmte en gevaarlijke stoffen. Houd uw werkkleding in topconditie met de kleding onderhoud producten en accessoires van bedrijfskleding.nl

Vragen over onze werkkleding of kledingonderhoud?

Heeft u een vraag of opmerking voordat u uw werkkleding online gaat aanschaffen? Dan staat de klantenservice van bedrijfskleding.nl u graag te woord. Onze bedrijfskleding klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 9:00 – 17:30 uur op info apenstaart bedrijfskleding.nl, via onze Chat en telefoonnummer.Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer