Werklaarzen S5

Filters

Werklaarzen gevoerd, waterdicht

S4 en S5 zijn classificaties voor beschermend schoeisel dat wordt gebruikt in de Europese Unie (EU). Deze classificaties zijn gebaseerd op het beschermingsniveau van het schoeisel en zijn gedefinieerd in de EU-norm EN ISO 20345:2011.

Werklaarzen die 100 procent  waterdicht zijn.  In onze webshop vindt u een groot aantal rubberen en lederen waterdichte werklaarzen. Met de juiste laars aan je voeten, kun je altijd veilig werken. Wanneer de werklaarzen gevoerd zijn, blijven je voeten lekker warm. Werklaarzen heren en dames waterdicht gevoerd. Ontdek robuuste en comfortabele werklaarzen in verschillende veiligheidsklassen. Binnen ons assortiment hebben we lichte veiligheidslaarzen gemaakt van leer, gevoerd en waterdicht. Voorbeelden van bekende merken zijn Emma, Sixton, Dunlop en Grisport.  Op zoek naar een S5 Werklaarzen? Groot aanbod Werklaarzen voor scherpe prijzen.  Het zijn comfortabele Laarzen die beschermen tegen elk gevaar op de werkvloer

Gevoerde werklaarzen

Werklaarzen gevoerd met wollen of stoffen voering.  Wil je op koude winterdagen lekker warme voeten hebben? Dan zijn werklaarzen gevoerd met wol of imitatie wol de oplossing voor jou. Werklaarzen met voering vormen een belangrijk onderdeel van onze collectie en zijn speciaal ontwikkeld voor voet om de hele werkdag comfortabel maken. 

Bekijk vandaag onze werklaarzen die comfortabel zijn, zelfs in koude werkomstandigheden. Bij elk product staat in de omschrijving of het gaat om  gevoerde werklaarzen uit de werkkledingcollectie. Deze werklaarzen zijn bijvoorbeeld gevoerd met wol of imitatiebont en bieden warmer comfort. Top laarzen van leer bekleed met wol. De oplossing zodat je voeten lekker warm blijven tijdens je werk.

Waterdichte werklaarzen 

Waterdichte werklaarzen hebben altijd een S4 of S5 veiligheidsnorm en zijn meestal gemaakt van rubber of andere synthetische materialen omdat ze oorspronkelijk waterdicht zijn. Lederen werklaarzen zijn niet van nature waterdicht, maar zijn waterafstotend. Leer op zicht is zeer waterafstotend. De meeste waterdichte werklaarzen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals leer, rubber, PVC of andere synthetische materialen. Onze collectie veiligheidsschoenen voor dames is natuurlijk van de hoogste kwaliteit en voldoet aan de hoogste normen. Waterdichte veiligheidslaarzen worden veel gebruikt in de bouw en in de voedingsindustrie.

S5 werklaarzen (S5-classificatie)

De S5-klasse komt overeen met de S4-klasse, maar heeft ook een tussenzool en een antislipprofiel. Deze werklaarzen of veiligheidslaarzen zijn daarom de veiligste (binnen de categorie laarzen). De normering S5 werklaarzen zijn veiligheidslaarzen met veiligheidsneus 200 J, antistatische zool en energieabsorberende hak.

S5: Deze classificatie is voor beschermend schoeisel dat een hoger beschermingsniveau biedt dan S4 en de volgende aanvullende kenmerken heeft:

Waterafstotend bovenmateriaal
Antistatische eigenschappen
Teenbescherming tot minimaal 200 Joule
Hiel energieabsorptie
Het is belangrijk op te merken dat deze classificaties alleen van toepassing zijn op beschermend schoeisel en niet op andere soorten beschermende kleding, zoals handschoenen, oogbescherming of ademhalingstoestellen. Het is ook belangrijk om de juiste beschermende kleding te kiezen voor de specifieke gevaren in uw werkomgeving.

 • Veiligheidsneus
 • Antistatisch
 • Energieabsorberende hak
 • Rubberen of kunststof laars
 • Geschikt voor het werken in droge omstandigheden
 • Slipvast
 • Oliebestendig
 • Absoluut niet waterdoorlatend
 • Antipenetratie tussenzool
 • Geprofileerde loopzool

Dit type classificatie werkschoeisel wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie en de bouw.


Voordelen van S5 werkschoenen

Werkschoenen met de S5-veiligheidsnorm bieden het hoogste niveau van bescherming en zijn geschikt voor zeer veeleisende werkomgevingen. Hier zijn enkele voordelen van S5-werkschoenen:

 1. Volledige bescherming: S5-werkschoenen bieden alle beschermingselementen van S3-schoenen, inclusief bescherming tegen impact en compressie, antislipzolen, waterbestendigheid en een antiperforatiezool. Daarnaast bieden ze extra bescherming tegen contact met chemicaliën en zijn ze vaak bestand tegen olie en zuren.

 2. Bestand tegen chemicaliën: S5-werkschoenen zijn bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor werknemers die in contact komen met potentieel schadelijke stoffen, zoals in laboratoria, chemische fabrieken of de agrarische sector.

 3. Duurzaamheid: Deze schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, scheuren en blootstelling aan verschillende omgevingsfactoren. Dit zorgt voor een lange levensduur, zelfs in veeleisende werkomgevingen.

 4. Veiligheid en stabiliteit: S5-werkschoenen zijn ontworpen om optimale stabiliteit en ondersteuning te bieden, waardoor het risico op struikelen, uitglijden en vallen wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar gladde of oneffen oppervlakken aanwezig zijn.

 5. Comfort: Ondanks de robuuste constructie bieden S5-werkschoenen vaak nog steeds een goed niveau van comfort. Ze kunnen voorzien zijn van functies zoals schokabsorptie, ademende voeringen en ergonomische ontwerpen om vermoeidheid te verminderen tijdens langdurig gebruik.

 6. Veelzijdigheid: Hoewel S5-werkschoenen specifiek ontworpen zijn voor zeer veeleisende omgevingen, kunnen ze toch worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, waaronder de bouw, chemische industrie, landbouw, enzovoort.

Kortom, S5-werkschoenen bieden het hoogste niveau van bescherming, duurzaamheid en comfort, waardoor ze ideaal zijn voor werknemers die werken in omgevingen waar maximale veiligheid essentieel is.

Product filters