Thermo & Ondergoed

Filters

Thermo werkkleding en thermo ondergoed kan een welkome aanvulling zijn op uw werkkleding tenue. Denk aan thermo ondergoed voor de  bouw maar ook aan een thermo werkbroek. Of juist als aanvulling op een winterwerkbroek. Het ligt maar net aan de uitvoer van je werk en de werkomstandigheden. Thermo kleding is niet allen voor de winter. juist in de zomer of bij hitte omgevingen kan het uitkomst bieden met opwarmen, warm blijven en het afvoeren van transpiratie vocht. Onder andere vriescel medewerkers, bouwvakkers, postbezorgers en wegwerkers zijn dagelijks aan het werk in onze thermokleding.

Welke thermo werkkleding?

Bij werkkleding die isolerend is kun je denken aan: Thermo ondergoed in de bouw voor heren, een thermaal vest, een thermo werkbroek of een thermoshirt. Thermo werkkleding is kleding die je warm en droog houdt. De kleding is vaak gemaakt van lichtgewicht, comfortabel en elastisch materiaal. Het zorgt altijd voor een goede vochtregulering/ transpiratie regulering. Daarnaast ademt het goed. 

Thermokleding bouw

Wanneer je werkzaam bent in de bouw is het lekker om af en toe thermokleding te gebruiken. Met de juiste thermo onderkleding, een thermoshirt en thermobroek ben je bestand tegen werken op de steiger in de koudere (winter) maanden. Met deze werkkleding houdt je het lichaam droog en warm.Wanneer u als professional veel werkt in koude omstandigheden maar wel veel beweegt wordt de warmte die het lichaam (door het harde werken) opwekt vastgehouden in speciale vezels. Het heeft dan een isolerende functie. De werkkleding zorgt voor optimale lichaamstemperatuur. En met de speciale techniek voor optimale vochtafvoer.

Thermo ondergoed

Thermo ondergoed voor heren. Lekker warm in winter en herfst bij het werk. En ademend, geen zweterij Zie onze Thermo ondergoed heren categorie. Met het thermo ondergoed blijven de spieren warm wat leidt tot betere prestaties. Goede winterkleding begint met thermo onderkleding. Zo blijf je onder alle omstandigheden droog en warm. Thermo ondergoed houdt geen vocht vast, ventileert goed en voert transpiratievocht af. Zo koel je niet af als je even wat minder intensief bezig bent. In de winter wil je naast droog ook juist warm blijven.

Zijn er verschillende stoffen soorten bij thermo ondergoed?

Bijna altijd bestaat thermo ondergoed uit synthetische materialen en ligt het aan uzelf welk merk u het prettigst vindt. De thermolaag zorgt ervoor dat kou niet binnen kan dringen en voert tegelijkertijd transpiratievocht af op een efficiënte manier. Dat werkt een stuk lekkerder! Het materiaal is zacht, licht van gewicht, droogt snel en behoudt zijn vorm. In het algemeen kunnen we zeggen, dat de volgende stoffen worden gebruikt:

Polyamide 
Polyester 
Elastaan


Wanneer thermokleding dragen?

Actief bewegen, zoals bij werken buiten huis, vergt een heel ander soort thermokleding dan bijvoorbeeld tijdens het werk in en vriescel. In warme omstandigheden wanneer u als professional aan het werk bent in een warme omgeving en daardoor veel transpireert wordt het lichaam nat en koelt dit sneller af, wat soms gevaarlijk kan zijn. Thermo ondergoed is dus niet alleen bedoeld voor in de winter, maar ook voor in de zomer of binnensporten. In de winter houdt het je warm en in de zomer/binnen zorgt een thermoshirt ervoor dat je het juist niet te warm krijgt. Zo is het belangrijk dat je tijdens het buiten werken rekening houdt met bescherming tegen de kou, maar tevens de zweetafvoering. Katoen ademt bijvoorbeeld niet.


Tips bij thermowerkkleding, waar moet je op letten?

Bedrijfskleding.nl adviseert alle werklieden die veel buiten werken het meerlagen-systeem te hanteren. 

  • De onderlaag zorgt voor zweetafvoer en houdt de huid droog. Thermo ondergoed is hier perfect voor en wordt dus ook bijna altijd als eerste laag gebruikt.
  • De tussenlaag isoleert en voert het transpiratievocht verder af naar buiten. Bijvoorbeeld een sportshirt of fleece.
  • De buitenlaag beschermt tegen weersomstandigheden zoals kou, wind, regen en sneeuw. Denk aan een waterafstotend windjack.

De prijs geeft vaak aan welke materialen in de stof verwerkt zijn en welke omstandigheden de thermokleding aan kan. Bedenk je dus goed in welke omstandigheden je de thermokleding gaat gebruiken. Thermo ondergoed hoort goed aan te sluiten op het lichaam om goed te kunnen werken.


Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer