Werkschoenen S1

Filters

Veiligheidsschoenen S1 in de beste kwaliteit.

Op zoek naar een functioneel model werkschoen? Kies dan de S1. Deze zijn hoogwaardig & robuust. Binnen de S1 werkschoenen heb je nog flink de keuze. We hebben het grootste assortiment werkschoenen die je online kunt vinden. Kies bijvoorbeeld een sneaker werkschoen. Deze hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar wel de beveiliging die hoort bij de S1, S1P, S2 of S3 veiligheidsklasse. Bedrijfskleding.nl kan uw werkschoenen leveren tegen scherpe prijzen met fabrieksondersteuning en garantie. 

Eigenschappen S1 werkschoenen

S1 werkschoenen hebben een veiligheidsneus van staal, composiet of aluminium die op een impact van 200 Joule is getest. S1 Werkschoenen koop je eenvoudig online. S1 Werkschoenen zijn gebaseerd op de basisvereisten voor veiligheidsschoenen, zoals een beschermende neus en binnenvoering. Veiligheidsschoenen die onder de S1P klasse vallen voldoen aan dezelfde eisen als die van klasse 1. Het verschil is dat deze klasse een extra eigenschap heeft, namelijk de anti-perforatie zool. 

Veiligheidsschoenen EN ISO 20345 

Hierin wordt de S-codering (S=Safety) gebruikt.

Deze norm kent verschillende eisenpakketten, die zijn aangeduid met SB, S1, S2, S3, S4 en S5.

 

SB 

Standaard bezitten deze veiligheidsschoenen een speciale neus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen met een energie tot 200 Joule. 

S1

Veiligheidsschoenen/veiligheidslaarzen met een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie-absorberende hak. Toepassing in droge werkomstandigheden.


De eigenschappen van de schoen. 

• Gesloten zone aan de hiel 

• Antistatische eigenschappen 

• Absorptie van energie in de hiel 

• Weerstand van de zool tegen koolwaterstoffen 

Welke werkschoenen voor welk beroep?

In onderstaande tabel kun je vinden voor welke beroepen S1 werkschoenen geschikt zijn.

Geschikt voor soort werkveld

S1

Magazijn medewerker

?

Ziekenhuis / medisch

?

Horeca

?

Logistiek

?

Winkel medewerker

?Veiligheidsschoenen die onder de S1P klasse vallen voldoen aan dezelfde eisen als die van klasse 1. Het verschil is dat deze klasse een extra eigenschap heeft, namelijk de anti-perforatie zool. Maak ook gebruik van de uitgebreide sorteer mogelijkheden op de webshop en vind gemakkelijk het gewenste model.


Werkschoen normeringen

Werkschoenen kunt u onder verdelen in verschillende veiligheidsklassen. Voor ieder beroep zijn er weer andere veiligheidsschoenen verplicht.

S1 werkschoenen hebben dus minimaal een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch en nemen energie op in de hak. Werkschoenen die voldoen aan de s1 classificatie zijn geschikt voor werk in droge omstandigheden.
S1P werkschoenen hebben net als de S1 schoenen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De schoenen zijn dus geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen.
S2 werkschoenen zijn hetzelfde als S1 werkschoenen, maar hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze veiligheidsschoenen zijn dus geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden, zoals buiten.
S3 werkschoenen zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Deze waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus, en –zool worden het meest gebruikt en besteld en dat komt, omdat ze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken als u uw voet stoot of in iets scherps stapt want uw voeten worden beschermd.
S4 werkschoenen zijn weer hetzelfde als S1 schoenen, maar de schoenen of laarzen zijn gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen en zijn daardoor waterdicht.
S5 werkschoenen zijn hetzelfde als S4 schoenen, maar hebben ook nog een tussenzool en een antislipprofiel. Deze schoenen zijn dus het meest veilig.


Vragen over onze S1 werkschoenen?

Heeft u een vraag of opmerking voordat u werkschoenen online gaat aanschaffen? Dan staat de klantenservice van bedrijfskleding.nl u graag te woord. Onze bedrijfskleding klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 9:00 – 17:30 uur op info apenstaart bedrijfskleding.nl, via onze Chat en telefoonnummer.


Product filters

Prijs

Meer

Merk

Meer

Kleurgroep

Meer

Maat

Meer

Voorraadstatus

Meer